Thursday, February 3, 2011

KALI PERTAMA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakyat jelata.Hepi CNY jgk kepada mereka yang menyambutnya.
Entri pertama untuk tahun ni.Banyak benda yang aku nak update kat blog ni.Daripada sekecil-kecil hal diri ini pada sebesar-besar dunia ciptaanNya.Tapi buat permulaan untuk tahun ni aku bagi yang ringan2 je la.hehe.
ape yang kali pertama tu?


kalo hampa semua nak tau ni la Ladang Tebu Chuping,Perlis.Kalo aku nak pegi padang besar dari Unimap Pauh atau dari rumah aku kat SP tu aku lalu sini la.jalan kat sini memang mencabar iman tol la.Dengan panas terik(time tengahari la),angin yang tidak sesempoi bahasa lagi,memang boleh mendatangkan keboringan kepada aku yang bergelar rider nih.jalan dah macam california dah.nak cerita lebih2 pun hangpa mesti da penah tengok ladang kat chuping nih tapi penah ka hampa tengok ladang ni time musim menuai.ingat padi je ke ada musim menuai.hehe.so gambar2 kat atas tu la time musim menuainye.abis botak licin dibuatnya.kalo sebelum2 ni lalu je mesti penuh pokok2 tebu tapi sekarang da licin maa..
dah la weh.aku malas la nak menaip.nak turun training plak ni.hangpa layan jela gambaq2 yang aku pinjam kat  
Dato Seri Ahmad Google nih.
Adiossa~



lawanya mesin ni.

ni yang paling best.ada oasis.haha.

jalan menuju syurga jersi,tilam,periuk,beras pulut.

sempoi kan?tata~


5 comments:

  1. akhirnye..
    terupdate jgak blog ni..hehe..
    nice pic..
    cokolat abs doh..=p

    ReplyDelete
  2. gmbr pling best "jalan menuju syurga jersi,tilam,periuk,beras pulut."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...